ZEA.cz Zaměstnanec Ing. Zdeněk Růžička
ZEA Kontakt
infolinka: 481 389 607
email: zea@zea.cz
Roudný 53, Karlovice
ZEA-LAND

ZEA Spojeni
ZEA Video
ZEA Co to je? Je to rostlina kukuřice a zároveň symbol činnosti Zea Sedmihorky, ve všech aspektech jejího užití – v agrotechnice pěstování, ve výrobě a konzervaci objemných krmiv, v produkci kukuřičného zrna, ve výživě hospodářských zvířat a v neposlední řadě i v průmyslovém užití biomasy na produkci energie.
ZEA Prodejna

Otevírací doba

Po–Pá
   9–16 hod.

Kontakty


ZEA Kdy to bude
ZEA očko

Ing. Zdeněk Růžička

Ing. Zdeněk RůžičkaTelefon: 602 626 295
Pozice: Specialista na výživu skotu
Email: ruzicka@zea.cz

Specializace

Jsem výživář a specialista pro chov skotu. U zrodu mojí specializace stály dvě významné osobnosti, nestoři holštýnizace u nás – Vlasta Kozel (Krhanice) a Lumír Dřevjaný (Kanada). Úplně na počátku však byla nabídka Mileny a Standy stát se součástí úspěšně se rozvíjející krmivářské firmy. Tato osudová nabídka přišla v době, kdy jsem se vrátil ze své první omamné expedice do Himaláje. Asie mě učarovala. Od té doby „piju čaj jako duha“. Také velmi těžko odolávám svodům vynikajícího hovězího steaku, dobrého jihoafrického vína nebo irské whisky. Jako ideální, vysněný odpočinek považuji ležet ve stínu kokosové palmy na teplé písečné pláži Ao Nang. Zatím se však plně věnuji rodině, manželce a dvěma dcerám – kdy se starší zbojnicí chodím na ryby a mladší princeznou do divadla na pohádky. V nejbližším období bych rád vrátil dojnicím status přežvýkavce, neboť nejtemnější místo na zemi – bachor, mě nepřestává fascinovat. Namasté!

Poslední články od tohoto autora


Seminář: "Prostřeno v jámě"

23.1.2017
Svatá Lalsila - patronka konzervace (ruz) Obecný princip úspěšné konzervace a zdárného uchování objemného krmiva je založen na co nejrychlejším snížení pH konzervované píce. Inokulací konzervovaného materiálu pouze bakteriemi mléčného kvašení máme sice zajištěn rychlý pokles pH, avšak při jeho krmení se potýkáme s velmi vysokou kyselostí a krmnou dávku musíme následně pufrovat. Kvalita samotného konzervačního procesu je tedy úzce spjatá s druhem použitého konzervačního prostředku.

Seminář: „Receptář konzervace“

22.1.2016
(ruz) Výroba kvalitních senáží a siláží je jednou z nejsložitějších disciplin rostlinné výroby. Je to dáno velmi úzkým časovým prostorem k provedení sklizně v optimálních podmínkách. Při vlastní konzervaci objemných krmiv však tak jako tak musíme část živin obětovat, pro stabilizaci živin ostatních. Moderní konzervanty objemných krmiv dokáží zaručit i jejich stabilitu při odběru.

Seminář: „Horory z jam“

15.1.2015
(ruz) Než se stane ze zelených rostlin kvalitní konzervované krmivo, musí urazit dlouhou, trnitou cestu. Při silážování pícnin se na celém procesu nemalou měrou podílí doba sečení a zavadání na pokosu, manipulace a sběr hmoty, dále plnění a zakrytí senážní jámy a nakonec i způsob vybírání a vlastní krmení senáže. U kukuřičných siláží je situace obdobná, navíc značně ovlivněná už v počátku samotnou volbou hybridu. Ten se významně podílí nejen na výnosu, ale i na kvalitě a stravitelnosti vyrobené siláže.
© 2007 - 2011 EmTom, Graphics design Kublaychan
ZEA Sedmihorky, spol. s r.o. - Roudný 53
Hybridy kukuřice | Krmné směsi | Konzervanty | Osiva řepky | Mapa stránek