ZEA.cz Kvasinky v Jihoafrické Republice
ZEA Kontakt
infolinka: 481 389 607
email: zea@zea.cz
Roudný 53, Karlovice
ZEA-LAND

ZEA Spojeni
ZEA Video
ZEA Co to je? Je to rostlina kukuřice a zároveň symbol činnosti Zea Sedmihorky, ve všech aspektech jejího užití – v agrotechnice pěstování, ve výrobě a konzervaci objemných krmiv, v produkci kukuřičného zrna, ve výživě hospodářských zvířat a v neposlední řadě i v průmyslovém užití biomasy na produkci energie.
ZEA Prodejna

Otevírací doba

Po–Pá
   9–16 hod.

Kontakty


ZEA Kdy to bude
ZEA očko

Kvasinky v Jihoafrické Republice

4.4.2011
Kvasinky v Jihoafrické Republice (ruz) Na sklonku loňského roku jsme navštívili na pozvání firmy Lallemand jejich výrobnu kvasniční kultury v Johannesburgu v Jihoafrické Republice. Společnost Anchor Yeast je předním výrobcem kvasinkové kultury v Africe.



Anchor Yeast byla založena v roce 1923 a za 87 let svého podnikání se etablovala jako lídr v oblasti dodávek kvasinek a fermentačních technologií do pekáren a v oblasti výroby vína a alkoholu. V roce 2006 koupila Anchor Yeast společnost Lallemand od původních vlastníků (Daniel Mills) V součastné době Anchor Yeast zaměstnává 400 lidí a logisticky zabezpečuje přes národní distribuční síť dodávky nejčerstvějších kvasinek.

Společnost má dva moderní závody jeden v Kapském Městě a druhý v Johannesburgu. Závod v Kapském Městě je zaměřen na výrobu pro speciální trhy. Naproti tomu v Johannesburgu je závod zaměřen na nízkonákladovou výrobu velkého množství výrobků pro pekárenství od kapalných až po suché droždí.

Anchor Yeast má tři obchodní divize, které se zaměřují na různé trhy:

  • Divize Pekařství vyrábí kvasinky, enzymy a speciální produkty pro pekárenství.
  • Anchor Bio-technologie se specializuje na přírodní kvasinky, které jsou užívány při výrobě vín, whisky a bio-kontrolách v průmyslu.
  • Spotřebitelská divize se zabývá výrobou špičkových produktů pro domácí pečení a vaření.

Co to je kvasinka?

Kvasinky jsou mikroskopické jednobuněčné organismy o velikosti 3-8 um obvykle oválného tvaru. Za ideálních podmínek pro růst- výživa, teplo a kyslík, se kvasinková kultura rychle množí pučením. K výživě se využívá jako zdroj cukrů melasa a glukózový sirup, zdroj dusíku je kapalný amoniak, dále se užívá kyselina fosforečná, minerály a vitaminy a voda. Optimální teplota pro růst je 28-34 stupňů Celsia.

Nejčastější používané kvasinky jsou Saccharomyces cerevisiae a k výrobě piva, vína, pečení chleba byl tento kmen používán již před tisíci lety. Jejich genom se skládá asi z 13 milionů bází a z 6275 genů a odhaduje se, že je z 23 % stejný s genomem lidským.

Proces začíná naočkováním malého vzorku čisté kultury pekařského droždí (Saccharomyces cerevissiae). Fermentace probíhá ve fermentorech o objemu 100 m3 a za 12 až 20 hodin se vyrobí v každém z nich 20-30 tun čerstvého droždí!

Z 1 gramu kvasinek se vytvoří za 96 hodin 45 000 kg vlhkého droždí, ze kterého vznikne 19 000 kg suchých kvasnic. Automatizovaná linka je potom schopná za jeden den zabalit 45 000 kg kvasnic po 5 kg blocích.

Kromě využití kvasinek v procesech pečení, vaření a výrobě vína, droždí je také přírodním zdrojem vitaminů skupiny B.

Výroba kvasinek vyhovuje všem mezinárodním standardům a požadavkům a je akreditovanou na ISO 9001:2000 a HACCP 10049

Živé kvasinky pod obchodním názvem Levucell SC 1077 se uplatňují ve výživě dojnic jako účinná obrana proti bachorové acidóze, zvyšují stravitelnost vlákniny, povyšují produkční účinnost krmiv a zlepšují zdravotní stav dojnic.

Komentáře

Kvasinky i dojnicím?
napsal 5.4.2011 18:33 uživatel Pekař-cukrář [neregistrovaný]
Dobrý den, že se používají kvasinky ve výrobě piva a vína a při pečení jsou kvasnice také důležité, ale že je používáte i při výrobě mléka, tak to je pro mne novinka. Díky za ni!
Pekařka

Přidat komentář





© 2007 - 2011 EmTom, Graphics design Kublaychan
ZEA Sedmihorky, spol. s r.o. - Roudný 53
Hybridy kukuřice | Krmné směsi | Konzervanty | Osiva řepky | Mapa stránek